Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Відновлення дружби між Іраном та Саудівською Аравією має насторожити США та Україну

Іран та Саудівська Аравія обмінялися послами, тим самим відновивши дипломатичні відносини після семирічної перерви.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий посол Саудівської Аравії, Абдулла Аль-Енезі, заявив після свого прибуття до Тегерана у вівторок, що прагне «зміцнити відносини та активізувати контакти між королівством та Іраном, щоб перейти до більш гостинного простору».

Водночас до Саудівської Аравії прибув Алірези Енаяті, новий посол від Ірану.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відносини між країнами були напруженими відтоді, як шиїтські ісламісти захопили владу в Ірані в 1979 році, – суперництво країн за лідерство в регіоні та мусульманському світі перетворилося на опосередковані війни в Іраку, Лівані, Сирії та нещодавно в Ємені.

Раніше розвідка Великої Британії повідомила, що рф почала використовувати аналоги іранських ударних дронів Shahed власного виробництва. Власне виробництво, ймовірно, дозволить країні-агресору налагодити більш надійне постачання ударних дронів.

Нагадаємо, що Іран займається підготовкою до будівництва заводів з виробництва дронів у білорусі та росії. Це має допомогти Москві наростити свою «армію» БПЛА, а Тегерану – залучити валюту до країни.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Іран може постачати росії безпілотники не лише повітрям, а морськими шляхами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності