Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Відповідь Авакову – українець загинув від електрошокера поліцейського у Польщі

Кабінет міністрів України на прохання глави МВС Арсена Авакова погодив зміни до «Закону про Нацполіцію», які дозволять ширше використання поліцейськими електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії. Документ направили на розгляд Верховної Ради. І ось у Польщі від руки поліцейського із електрошокером гине українець…

Так у Польщі, в Бжезінському повіті Лодзького воєводства під час затримання поліцією помер 44-річний українець.

Ймовірно це сталося ймовірно через застосування електрошокера.

Остаточну причину смерті дізнаються після розтину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це розповів речник Окружної прокуратури в Лодзі, прокурор Кшиштоф Копаня.

Ми чекаємо на результати розтину, одночасно хочемо проаналізувати запис відеореєстратора, вмонтованого в паралізатор”, – зазначив прокурор.

За його словами, чоловік помер відразу після затримання поліцією. Однак зарано висувати тезу, “що між діями поліції і смертю особи є безпосередній зв’язок”, каже прокурор.

Речник прокуратури додав, що українець приїхав до Польщі 10 листопада і мав працювати на будівництві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На момент трагедії він перебував на обов’язковому карантині, але не дотримувався його.

Зокрема, пізно ввечері 15 листопада місцева поліція отримала повідомлення, що агресивно налаштований чоловік у збудженому емоційному стані намагався потрапити на подвір’я та до будинку місцевих жителів.

Українець поводився агресивно і щодо правоохоронців: кидав у них різноманітними предметами і нібито витягнув ніж. Поліцейські викликали підмогу і після невдалих спроб заспокоїти чоловіка словесно застосували силу – спочатку сльозогінний газ, що не дало результату, а потім паралізатор, що дозволило вдягти на чоловіка кайданки. Після цього йому відразу стало зле, а рятувальники, які прибули на місце події, констатували смерть українця”, – зазначається у повідомленні.

Консул Консульського відділу Посольства України в Польщі Дмитро Горбань повідомив, що справу взято під консульський контроль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українські консули перебувають у контакті з місцевою прокуратурою, яка зобов’язалася інформувати про хід справи і результати проведених експертиз.

За словами Горбаня, 44-річний чоловік нещодавно приїхав з Тернопільської області на роботу до Польщі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності