Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Відставка відразу кількох міністрів і не тільки, – прогноз від Арахамії

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував відставки міністрів, оцінив уряд Олексія Гончарука і кадрові зміни в Офісі президента.

Арахамія також повідомив журналістів про «особистих» депутатів, чому не буде дострокових виборів і скільки можна «заробити» на посаді керівника найбільшої фракції. preview_w696zc1

Екс-глава Офісу президента Андрій Богдан говорив Арахамії про плани обговорити відставку із Зеленським. Чому «відставка трапилася так швидко», глава «СН» не знає. Богдан не змінився з приходом в ОП. «Він говорив, якщо хоче за свої гроші поїхати в Сен-Тропе – значить, поїде».

 Арахамії легко працювалося з Богданом, хоча депутати «були шоковані» його манерою поведінки, але потім звикли. Богдан привів Арахамію в команду Зеленського після інавгурації і рекомендував його у глави фракції. Вони познайомилися у 2014 році на зустрічі волонтерів, організованою президентом Порошенко.

Вплив Богдана на президента знизився через появу інших акторів. «Раніше був президент і 3 людини, а зараз президент і 8 осіб». Політика Офісу президента з призначенням Андрія Єрмака не зміниться радикально. «Єрмак з початку був членом команди». Відносини з новим главою ОП у Арахамії хороші.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Володимир Зеленський «стає жорсткішим. У нього хронічна втома». У його ситуаційну кімнату входили Богдан, Єрмак, Шефір та Арахамія.

Олексій Гончарук «нормально» справляється з обов’язками прем’єр-міністра. Це «невдячна посада», на яку мало бажаючих. «Дуже важко бути прем’єром» через високу відповідальність. «Записи Гончарука» не протизаконні, порушена лише етична сторона відносин з президентом. Публічно відновити відносини із Зеленським Гончаруку порадив Арахамія. Зеленський вчинив адекватно, а не слабко, залишивши Гончарука.

Кілька міністрів втратять посади, а в уряді змінять структуру міністерств. «Будуть знімати кількох міністрів». Нинішній Кабмін пропрацює до осені 2020 року, а коли йому виповниться рік «буде підведення підсумків». Поточним складом уряду усі задоволені, тому що він є першим, який «не краде», хоч і не завжди професійний.

Дострокових виборів до Верховної Ради не буде. Виборча кампанія дуже дорога і немає гарантії, «що ми наберемо моно-більшість». Журналісти допомагають рейтингу парламенту падати, а рейтинг Зеленського стабілізувався.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У «Слузі народу» є п’ять депутатів, яких відібрав у Раду Арахамія. «Усі мої «особисті» депутати, яких я запропонував, голосують з 100% явкою і відповідно до позиції фракції».

У «Слузі народу» не отримують гроші у конвертах, наполягає Арахамія. Він пояснює це тим, що конкретних доказів немає. До того ж Арахамія «досить забезпечена людина і багатодітний батько», а репутація дорожче, ніж участь у махінаціях.

Пост глави фракції можна легко монетизувати і заробити на цьому «хоч мільярд доларів» за 5 років. «Практично будь-який закон, потрібний фінансовій групі, я можу провести у парламенті за два тижні». Такі пропозиції Арахамія отримує постійно, але в НАБУ звертався лише одного разу. Через недосконалість Кримінального кодексу, довести вину складно. «Необхідно терміново міняти Кримінальний кодекс, інакше весни з посадками ми не дочекаємося».

Прес-служба «СН» не несе відповідальності за слова і дії депутата, а лише консультує із публічних комунікацій і визначає спікерів від фракції з конкретного питання. За комунікаціями стежить заступник голови фракції Євгенія Кравчук. Учасників ефірів призначають у чаті, де півсотні людей. Якщо депутат сам захоче публічно висловитися, йому ніхто не заборонить.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Слуга народу» почала ходити на канали соратника Медведчука, щоб донести свою позицію. «Якщо ми туди не ходимо, наша точка зору не представлена, нас не чують». У деяких випадках «СН» вважає за краще не коментувати нічого або виражатися стримано, тому що є мас-продуктом.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності