Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Відтворено 3D вигляд тіла Ісуса, яке огорнула Туринська Плащаниця, – побачене вражає (фото)

Надзвичайно реалістичне скульптурне зображення Чоловіка з Туринської Плащаниці, створене на підставі наукових даних, представили 13 жовтня 2022 р. на виставці у кафедральному соборі Саламанки, Іспанія.

Тіло Чоловіка з Туринської Плащаниці, якого католики традиційно ідентифікують із Христом, відтворене в позиції лежачи. У цієї скульптури трохи зігнуті ноги, а руки схрещені на лоновій кістці.

Відвідувачів виставки вражають детально відтворені рани, а також волосся, веснянки та навіть пори шкіри.

Можна розпізнати на цьому об’ємному зображенні всі Рани, завдані Христові під час Страстей, згідно з Євангеліями. Плечі скульптури укриті синяками, що постали внаслідок несення балки хреста. Її праве око підбите, а ніс – зламаний. На голові – криваві сліди від тернового вінка. Шкіра всіяна численними невеликими ранами від бичування. Зрештою, долоні й стопи, а також бік цієї скульптури мають сліди пробиття цвяхами і списом. Творці статуї подбали про найдрібніші деталі, такі як брови та вії. Вони використали справжнє людське волосся, яке видно не тільки на голові, але й по всій поверхні шкіри. Також вони взяли до уваги той факт, що Христос за юдейською традицією був обрізаний.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Скульптура виконана з силікону й латексу. Вона 178 см «зросту» і важить близько 75 кг. На доторк це немов справжнє людське тіло, запевняють творці, бо відвідувачі зобов’язані триматися на відстані від експонату.

Цю м’яку скульптуру виготовила група іспанських митців, якими керував Альваро Бланко. Куратор виставки зізнався, що коли вперше побачив результат їхніх трудів – був упевнений, що «стоїш перед Ісусом, перед зображенням тіла Ісуса з Назарета». Група виходила з уже наявних результатів досліджень Туринської плащаниці, стараючись відтворити їх так, щоб це було максимально наближене до реальності.

Єпископ Саламанки Хосе Луїс Ретана Ґосало, якого цитує ACI Prensa, зазначив, що гіперреалістичне представлення Христа не означає «теологічного конфлікту», бо нібито тепер «Таємниця стала тілом». Навпаки, підкреслює ієрарх, цей експонат допомагає побачити цю Таємницю, закликає слідувати за нею.

Пребагата виставка під назвою «The Mystery Man» займає 600 кв. м. Її підготовка зайняла кілька років! У шести залах представлено історію Туринської плащаниці та пов’язані з нею таємниці. Творці експозиції планують на найближчі місяці залишити її у Саламанці. Потім вони збираються вирушити з нею до храмів на всіх континентах, а також побувати на Всесвітньому дні молоді в Лісабоні у 2023 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Плащаниця, що зберігається у Туринській катедрі, визнана однією з найважливіших реліквій християнства. Традиція вбачає в ній полотно, яким було огорнене у гробі тіло Ісуса Христа і на якому, внаслідок Його чудесного воскресіння, відбилося зображення тіла Спасителя.

У квітні було оприлюднено результати найновіших досліджень, зроблених із використанням рентгенівського випромінювання. Вони вкотре підтвердили, що плащаниця походить із часів Ісуса.

Вражаючим є той факт, що Людина з Плащаниці попри зламаний ніс і підбите око має європеоєдні риси обличчя.

Зазначимо, що доведеним є той факт, що за земного життя Христос, проповідуючи між іудеями, переважно спілкувався з оточуючими рідною Йому арамейською мовою. Мовою, яка походить від мови древніх арійських племен, які за кілька тисячоліть до того повернулися до Європи через Персію зі своєї мандрівки до Індостану, заселивши по дорозі Північну Індію, Афганістан, Персію, Анатолію та частково Близький Схід. Доказом чого є й досі проживаючі на цих територіях групи людей із блакитними очима та європеоїдної зовніфшності зі світлими шкірою та волоссям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Можливо це є однією із причин, що Спасителя роду людського не прийняли євреї?..

P.S. Зазначимо, що радянському вченому академіку М.М. Герасимову, який розробив метод відновлення обличчя за черепом і займався відновленням правдивих образів історичних постатей було наказано радянською владою до обличчя великого завойовника Тамерлана (Тимура) внести зміни із азійськими рисами, адже те, що їм відкрилося насправді, ніяк не вписувалося в рамки багаторазово переписаної історії… Але добре хоча б те, що Герасимову таки дозволили показати світу, що всі московські князі, включно з Іваном IV Грозним, мали монголоїдні риси обличчя.

Фото: Pawel Ozdoba, Dawid Sachin

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності