Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ВІЙНА – НЕ ПРИЧИНА ЗАМОВЧУВАТИ ЕКОНОМІЧНІ НЕГАРАЗДИ

Тотальна корупція і монополізація всіх видів бізнес-діяльності, рейдерство за підтримки, фіскальних, судових та правоохоронних органів, які існували в останні роки, продовжують існувати і зараз.
Заявив Ігор Уманський, експерт з економічних питань, кандидат економічних наук.
«Керівництво країни досі не вирішило для себе, чи завершився етап перерозподілу капіталу. Судячи з відсутності реформ і змін у судовій і правоохоронній системі, більшість вважає, що етап перерозподілу необхідно продовжити», – вважає експерт.
За його словами, «Революція гідності» дала країні надію, що буде змінено систему відносин влади, бізнесу і суспільства. «Якби були зруйновані старі корупційні схеми, то за умови, що ВВП не скорочується, це призвело б до збільшення доходів бюджету. Але ми цього не спостерігаємо – економіка продовжує падати, хоча ВВП не змінюється», – каже Уманський.
На думку економіста, на існування корупційних схем в імпорті, в податковій сфері та сфері перерозподілу соціальних благ через бюджет накладається відсутність реформ у соціальній сфері, судовій та правоохоронній системі, безлад в банківському секторі та девальвація гривні.
«У такій ситуації нам навіть не потрібен зовнішній агресор. Досить продовжувати таку політику, щоб вийти на кінець історії проекту під назвою «Незалежна Україна», – вважає Ігор Уманський. – Нам кажуть «Криза», нам кажуть «Війна». У той же час – немає реформ, немає змін. Я не знаю кращого часу для реформ і змін, ніж криза. Ніколи реформи не робляться, коли в країні економічне зростання і благополуччя – тоді люди не сприймають змін. Криза – в головах, якщо голови у владі не можуть зрозуміти цього, то, на моє переконання, цю владу необхідно міняти».

Джерело: Comments.UA

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності