Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Військові забезпечили перемогу вірменської опозиції

Міністерство оборони Республіки Вірменія засудило участь військовослужбовців у акціях протесту в Єревані. Їхні дії названі дезертирством і порушенням Конституції, і будуть переслідуватися за законом.

«До цих військовослужбовців в установленому законом порядку застосують найсуворіші заходи відповідальності, оскільки обмеження на участь військовослужбовців Збройних сил РА в будь-яких акціях строго прописано в Конституції», – йдеться в заяві Міноборони, повідомляє портал Аysor.am. Сама участь солдатів у протестах вже класифікована в МО як дезертирство з військової частини.

Як повідомляється, до триваючих вже 11 днів в Єревані та інших великих містах Вірменії акціях протесту опозиції приєдналися десятки військовослужбовців. Так, в Єревані вони ланцюгом стали попереду колони мітингувальників, організувавши живий щит проти можливого застосування поліцією силового розгону.

Нагадаємо, вірменська опозиція виступила з протестом проти призначення прем’єр-міністром Сержа Саргсяна, який був президентом Вірменії 10 років. Як результат – сьогодні свіжеобраний прем’єр-міністр Вірменії Серж Саргсян вирішив піти у відставку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Офіційна заява:

“Звертаюся до тих, хто вдень і вночі стоїть на вулицях із закликом «Відкинь Сержа» і тим, хто зі складностями добирається до робочого місця, щоб виконати свій обов’язок. Звертаюся до тих, хто днями стежить за прямим ефіром і тим, хто забезпечує громадську безпеку.

Звертаюся до хоробрих воїнів і офіцерів на кордоні, звертаюся до своїх товаришів по зброї. Звертаюся до однопартійців, всіх політичних сил і діячів.

Звертаюся в останній раз як керівник країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нікол Пашинян мав рацію. Я помилився. У такій ситуації є кілька рішень, але на жодне я не піду. Це не для мене. Я залишаю пост керівника країни, пост прем’єр-міністра Вірменії. Вуличний рух проти мого прем’єрства. Я виконую вашу вимогу”.

Тому після відставки вірменського Прем’єра є сумніви щодо виконання Міноборони його погроз військовослужбовцям, які стали на бік опозиції, адже опозиція перемогла, а переможців, як відомо……

Підготував за матеріалами закордонних ЗМІ Тарас Боднар 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності