Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вікінги захищатимуть Східну Європу

Нордичні країни і США згодні щодо необхідності підтримувати Україну та зберегти санкції проти Росії

Данія і Норвегія відправлять солдатів у Східну Європу в рамках зміцнення безпеки НАТО. Повідомив про це президент США після зустрічі 13 травня з лідерами п’яти Нордичних країн. До Вашингтона прибули лідери Данії, Швеції, Ісландії, Норвегії та Фінляндії. Американський очільник Барак Обама подякував за їхній внесок у безпеку і стабілізацію в Європі напередодні саміту НАТО у Варшаві (який відбудеться 8–9 липня).

Президент США і лідери Нордичних країн висловили занепокоєння з приводу агресивних дій Росії в регіоні Балтійського моря. Також порушено питання України. «Ми погодилися, що необхідно надалі підтримувати Україну та зберегти санкції проти Росії до часу вирішення проблеми і повної реалізації мінських домовленостей», – ​сказав президент США Барак Обама.

У спільному комюніке після зустрічі в Білому домі, лідери Данії, Швеції, Ісландії, Норвегії та Фінляндії задекларували подальше тісне співробітництво зі США у справі безпеки Європи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності