Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Віковий ценз держслужбовців змінено…

Рада зняла вікові обмеження для вступу на державну службу. За законопроєкт про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі (реєстр. № 4096 від 14.09.2020) віддали голоси 300 депутатів.

Законопроєкт ще 03.12.2020 було прийнято в першому читанні за основу із скороченим строком підготовки.

Ним виключаються із законодавства положення, які унеможливлювали вступ на державну службу особи, яка досягла 65 років.

Також передбачається внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо можливості, повторного призначення на один рік державного службовця, який досяг пенсійного віку без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вихідна допомога державному службовцю, який звільняється, в окремих випадках, виплачується одноразово за його бажанням.

У зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою.

Рішення про продовження строку перебування на державній службі приймається суб’єктом призначення щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Раніше Комітет з питань антикорупційної політики у проєкті акта не виявив корупціогенних факторів, що можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, проте сумніви у його доцільності висловлювало ГНЕУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності