Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вільнюс попрощався з полеглим добровольцем російсько-української війни

У суботу, 16 березня, у Вільнюсі відбулась церемонія прощання із першим загиблим на війні рф проти України латвійським добровольцем Іноземного легіону Тадасом Тумасом.

Про це повідомляє LRT.

23 лютого загинув на війні рф проти України загинув перший литовський доброволець Тадас Тумас з позивним «Велетень».

Останки Тумаса були перевезені до Литви після церемонії прощання в Києві. На церемонії в українській столиці були присутні побратими загиблого та українські військовослужбовці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними видання, прощання з Тумасом у Вільнюсі відбулось у церкві Святого Ігнатія, храмі Військового ординаріату Литви, після чого похоронна процесія вирушила на кладовище.

Церемонію прощання з бійцем також відвідав президент Литви Ґітанас Науседа.

«З глибоким сумом прощаємося з литовським волонтером Тадасом Тумасом, який загинув на полі бою, допомагаючи Україні захищати свою свободу, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Х. – Щодня в Україні гинуть солдати. Кожен день затримки військової допомоги коштує людських життів. Дякуємо за службу, герої».

Тумас служив у 92-й бригаді Збройних Сил України. За словами його колеги, керівника інструкторської місії в Україні Острів Зміїний, Сігітаса Маляускаса, Тадас Тумас був мінометником, але також виконував обов’язки водія, стрільця і розвідника.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У загиблого залишилася дружина, яка працює перекладачем у видавництві, та двоє маленьких дітей.

На Донеччині під час несення служби трагічно загинув поліцейський Андрій Труш. Йому був 41 рік.

Вранці 9 березня окупанти нанесли ракетний удар по Червоногригорівській громаді на Дніпропетровщині. Внаслідок атаки загинув 16-річний хлопець.

6 березня російські окупанти вперше атакували Сумську область касетними авіабомбами. З повітря загарбники замінували два села у Шосткінському районі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності