Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ВІРМЕНІЯ (СОЮЗНИК РФ) АТАКУЄ АЗЕРБАЙДЖАН

Вертоліт було збито під час атаки позицій ЗС Азербайджану.

Збройні сили Азербайджану збили вірменський військовий вертоліт «Мі-24». Про це повідомила в середу прес-служба оборонного відомства країни, передає ТАСС.

У повідомленні наголошується, що вертоліт був збитий в 1700 метрах на північний схід від села Кенгерли Агдамського району, «коли взяв бойовий курс і атакував позиції ЗС Азербайджану».

«Уламки вертольота впали в 500 метрах від передової лінії оборони», – говориться в повідомленні міноборони.
Прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованнісян назвав знищення вертольота безпрецедентною ескалацією. «Це безпрецедентна ескалація, і наслідки для азербайджанської сторони будуть дуже болючими», – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Управління інформації та зв’язків з громадськістю міністерства оборони Вірменії заявило, що інцидент стався «в повітряному просторі над східною ділянкою кордону між Азербайджаном, Нагірним Карабахом», коли вертоліт виконував навчально-тренувальний політ».

У збитому вертольоті загинули троє пілотів, повідомляють джерела Новости Армении. За наявними відомостями, вертоліт повністю згорів.

Нагадаємо, конфлікт між двома південно-кавказькими країнами виник у 1988 році через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану. Нагорний Карабах і сім прилеглих до нього районів – 20 відсотків території Азербайджану – знаходяться під окупацією збройних сил Вірменії.

У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню, і до цих пір під егідою Мінської групи ОБСЄ і при співголовуванні Росії, Франції і США ведуться поки ще безуспішні мирні переговори.
Прийняті Радою Безпеки ООН чотири резолюції зі звільнення окупованого Нагірного Карабаху і прилеглих до нього територій до цих пір не виконуються Вірменією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності