Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВІРМЕНИ, БІЛОРУСИ, РОСІЯНИ – УСІ З МАЙДАНОМ !

Ні для кого сьогодні не секрет, що першим, хто поклав свою голову на вівтар Української революції на Євромайдані у Києві, був вірменин за походженням. Наступним був білорус польського походження, член УНА-УНСО. Але скільки їх ще, людей, які здавалося не мали б за що любити цю землю, цю державу і цей народ, а тим більше за них помирати, сьогодні пліч-о-пліч стають на Майдані поряд з українцями, а деколи власною звитягою подають їм приклад у боротьбі, за ідеали національної української держави? Скільки їх?
За два з половиною місяці Євромайдану ми побачили чимало героїв, які не тільки за своїми професійними обов’язками, але й людською громадянською позицією підтримали Український майдан. Зараз мова йде про журналістів, справжніх журналістів, які не боячись бути пораненими чи навіть убитими «Беркутом», «тітушками» чи ще кимсь іншим, не побоялися разом з революціонерами йти у перших рядах, щоб об’єктивно висвітлювати події чи на кшталт польських колег, звернутися до правоохоронців з закликом зупинити братське кровопролиття…
Днями до їх славної когорти приєднався глава російського інформаційного агентства «Новий Регіон» Олександр Щетинін. Він зробив спеціальну заяву, у якій повідомив, що залишає посаду головного редактора агентства.
«Враховуючи ситуацію в Україні і посилення тиску на російські редакції агентства з боку влади РФ, щоб не підводити своїх російських партнерів і журналістів (вивести їх з під удару – у кожного з них свій бізнес), я прийняв рішення – скласти з себе всі займані мною посади в РІА «НР». Відтепер я займаюся лише київської редакцією і беру на себе всю відповідальність за її діяльність. Особливо за створену мною рубрику «Євромайдан»…
Правоохоронним органам хочу зауважити, що шукати мене марно. За роки мандрівок по світу я створив достатню кількість редакційних баз, з яких може вестися діяльність київської редакції. Я і в Горно-Алтайську, і в Бангкоку, в Усть-Камчатську і на Пхукеті, в Новокузнецьку, Стамбулі, Куала-Лумпурі, Сінгапурі та Гонконгу. А, можливо, навіть і в Севастополі.
Я, росіянин по крові і переконанням, близько до серця взяв ідеї української народної революції. І буду з нею до кінця. Перемога буде за нами. Ворог буде розбитий! Це не гасла, це вистраждані мною слова. Слава Росії! Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!»

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності