Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ВІРТУАЛЬНИЙ будинок продано/придбано за півмільйона доларів

Канадська художниця Кріста Кім продала свій віртуальний будинок за півмільйона доларів. Ця угода стала першою у світі з продажу цифрової нерухомості.

Про таке пише CNBC.

Лот був представлений у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). Це унікальний запис у блокчейні, який підтверджує право на володіння віртуальним активом. Саме ця технологія допомогла зовсім нещодавно активізувати продаж віртуального мистецтва.

Віртуальний будинок під назвою Mars House продали за криптовалюту, а саме 288 ETH (наразі це близько $530 тисяч). Разом із будинком Кім передала покупцеві NFT.

За її словами, новий власник може завантажити файл у спеціальні програми віртуальної або доповненої реальності, щоб ознайомитися з нерухомістю краще.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Художниця спроєктувала будинок під час самоізоляції у першу хвилю пандемії коронавірусу. Будинок розташований у декораціях Марсу й виконаний в дусі мінімалізму: прозорі стіни, трохи футуристичних меблів та басейн.

«Я хочу, щоб цей простір продемонстрував мою пристрасть до медитативного дизайну, з новим визначенням авангардної розкоші для цифрової епохи», — зазначила художниця.

CNBC вона розповіла, що вірить у те, що незабаром доповнена реальність стане частиною повсякдення людей. Свій проєкт із будинком вона назвала «наступним поколінням NFT-мистецтва».

Кім вважає, що на цифрові твори мистецтва чекає велика популярність — можливо, вони стануть новим методом самовираження та замінять людям татуювання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, нещодавно на аукціоні Christie’s цифрову картину Everydays: The First 5000 Days («Повсякденності. Перші п’ять тисяч днів») американського художника Майка Вінкельмана, відомого під псевдонімом Beeple, продали за рекордні 69,35 мільйона доларів.

Після цього Ілон Маск повідомив, що написав пісню про NFT, щоб продати її за цією технологією, але пізніше вирішив залишити її собі.

У Christie’s наголосили, що внаслідок угоди Beeple став одним із трьох найдорожчих сучасних художників світу поруч із Джеффом Кунсом (США) та Девідом Гокні (Велика Британія).

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності