Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Війна, і по Львову прилітає… а вони реконструкцію залізничного вокзалу запланували?!

Укрзалізниця оголосила про початок консультацій щодо початку проєктування реконструкції Львівського залізничного вокзалу (його вже реконструювали із Двірцевою площею у 2019!) Відкриту зустріч із проєктними та архітектурними організаціями планують провести 31 травня, повідомила пресслужба компанії.

Проєкт реалізовуватимуть у межах програми «Безбар’єрна залізниця». Львівський вокзал є одним з пріоритетних обʼєктів із забезпечення безбарʼєрності для пасажирів, зокрема для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

«Це особливо важливо зараз, коли Львів став одним з ключових медичних хабів країни. Щодня залізницею до Львова прибувають поранені військові та ветерани, що робить необхідним проєктування високих перонів», – пояснили в компанії.

Проєкт передбачає розробку документації щодо перебудови високих перонів та розміщення ліфтів для безперешкодного доступу до потягів і кімнат відпочинку, реставрації тунелів вокзалу тощо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У лютому-березні 2022 року Львівський залізничний вокзал став евакуаційним хабом. Він щодня приймав 100 000–120 000 вимушених переселенців.
Сьогодні вокзал розширює функціонал. Укрзалізниця разом з ЮНІСЕФ відкрила на вокзалі Львова інклюзивний дитячий простір, оновила інформаційну стійку та залучила янголів вокзалу за прикладом Києва.

Нещодавно у Львові також зʼявилася «Залізна крамниця».

У березні 2024 року Львівському залізничному вокзалу виповнилося 120 років.

Нагадаємо, що компанія «Укрзалізниця» передала командуванню медичних Сил ЗСУ ще два модернізованих вагони для евакуації поранених.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

АТ «Укрзалізниця» призначила на тиждень додатковий поїзд сполученням Київ — Суми.

«Укрзалізниця» запускає оновлений сайт для придбання квитків на потяги, де будуть доступні нові функції та можливість верифікації облікових записів через «Дія.Підпис».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності