Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВІЙНА СЕРБІЇ та КОСОВО ПОЧИНАЄТЬСЯ ВЖЕ ЗАРАЗ, + теракт на складі боєприпасів у Болгарії…

У партії президента проросійської Сербії заговорили про “денацифікацію Балкан” (нічого нікому не нагадує?).

“Мені все більше здається, що Сербія буде змушена розпочати денацифікацію Балкан. Я хотів би помилятися”, – написав депутат Володимир Джуканович.

Косовський спецназ закрив кордон із Сербією, повідомляють ЗМІ.

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що поліцейські Косово опівночі планують розпочати операцію проти сербів, які мешкають у північній частині країни.

Також він додав, що до пунктів переходу Ярині та Брняк уже висунулися загони косовоалбанських поліцейських.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗМІ повідомляють про вогнепальні поранення серед сербів на пункті пропуску Яріньє.

При цьому сербське населення Косово та Метохії почало споруджувати барикади, повідомляє національне телебачення республіки.

Південну та північну частини (албанську та сербську) міста Косовська-Митровиця з’єднував міст — тепер він заблокований, а у місті звучать сирени.

Президент Сербії Олександр Вучич має намір виступити з екстреним зверненням до нації щодо ситуації в Косові, передають ЗМІ.

Сербія стягує армію до кордонів Косова, зокрема бойову авіацію, – повідомляють місцеві ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також у Косові не пропускають машини до районів компактного проживання сербів.

Уся показовість проросійської Сербії із її четниками, які воювали на боці Л/ДНР проти України, нагадує німецьку провокацію щодо Польщі у ніч із 31 серпня на 1 вересня 1939 року. Загалом росії потрібне заворушення на Балканах, як відволікаючий Захід від війни в Україні маневр, водночас  Балкани – це вихід до Адріатики і Середземного моря, де біля берегів Сирії стоїть військовий флот США… Також через Балкани починається транзит азербайджанського та турецького газу до Європи.

***

Також сьогодні, 31 липня, близько 4 години ранку на складі боєприпасів компанії “ЕМКО” під болгарським містом Карнобатом стався вибух, повідомляє BNR.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Внаслідок вибуху виникла пожежа, яку зараз ліквідовано.

Здогадатися справа чиїх це рук не тяжко, адже Болгарія займає свою полосу Чорноморського узбережжя, впритул межує із Балканами, та ще й обіцяла збройну допомогу Україні…

ОНОВЛЕНО: Косівська поліція повідомляє, що поки лише дві дороги до Сербії заблоковано, решту дорог відкриті.

Сербська армія поки що не перетинала адміністративну лінію і жодним чином не входила на територію Косова та Метохії, — заявляє Міноборони Сербії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами іноземних ЗМІ

підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності