Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВІЙНА ЩЕ НЕ ЗАКІНЧЕНА, вони затримують допомогу, але вже мають “план Маршалла” з відновлення українських міст?!

У середу, 6 березня, Державний департамент США спільно з Німецьким фондом Маршалла анонсували створення Партнерства міст України (UCP) з метою сталого відновлення інфраструктури. Нове державно-приватне партнерство допоможе українцям перепроєктувати та відбудувати стійкі, інклюзивні та міцні міста.

Про це повідомляє офіційний сайт Державного департаменту США.

До проєкту вони планують залучати ключових зацікавлених сторін, технічних експертів та фінансових партнерів, використовуючи ресурси та винахідливість компаній, приватних підприємств, неурядових організацій та фондів.

Виконуючи функції Секретаріату, фонд Маршалла розроблятиме нові трансатлантичні партнерства, програми та альянси між європейськими та американськими організаціями, щоб допомогти у реконструкції принаймні трьох українських міст. Фонд допоможе розширити перспективи нового покоління українських міських чиновників, містобудівників, архітекторів, інженерів та будівельних команд, щоб вони могли ефективно відновлювати, використовуючи екологічні методи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, Німецький фонд співпрацюватиме з урядом України, ЄС та державами-членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами, аби допомогти українським містам знайти ресурси для відновлення. Планується, що ініціатива буде офіційно представлена у червні на Конференції з відновлення України в Берліні та завершиться, коли міста будуть готові розпочати роботу.

Нагадаємо, в Україні зростає кількість громад, які почали складати програми свого комплексного відновлення. Ці програми необхідні для забезпечення відновлення на місцевому рівні. Зараз це вже 151 українських територіальних громад з 1469.

Для їх реалізації можна отримати фінансування не лише з держбюджету, а й за рахунок донорської допомоги та грантів. За словами голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, кількість громад, які долучаються до такого процесу, постійно зростає, оскільки на місцях все більше розуміють, що відновлення означає не лише відбудову окремих будівель та споруд, а системний підхід, нове планування та повну трансформацію населених пунктів.

Також у цьому році ДТЕК інвестує 4 млрд гривень у відновлення електромереж. За словами генерального директора ДТЕК Мережі Олександра Фоменка, оператори системи розподілу продовжують вживати необхідних заходів, щоб забезпечити надійне та якісне електропостачання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Києві ДТЕК планує реконструювати 4 великі високовольтні підстанції для понад 73 тисяч родин у Святошинському, Голосіївському та Солом’янському районах столиці.

На Київщині компанія розпочне будівництво нової кабельної лінії для резервного живлення 7 підстанцій, що дозволить зменшити тривалість відключення для понад 17 тисяч родин Обухівщини.

В Одеській області продовжуватимуть реконструкцію трьох високовольтних підстанцій 110 кВ, що знизить ризик аварій для 110 тисяч клієнтів і 20 соціально важливих об’єктів.

У Дніпрі планується реконструкція однієї з вузлових підстанцій, що забезпечить надійне електропостачання для понад 15 тисяч родин та промислових підприємств міста і створить резерв потужності для підключення нових клієнтів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що студенти Пенсильванського університету у рамках програми Держдепартаменту США Diplomacy Lab створили план повоєнної відбудови Бучі під назвою Green Network Bucha.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зацікавлений у тому, щоб долучатися до відновлення Херсонщини та Миколаївщини, які суттєво постраждали від війни.

Також нагадаємо, що Канада допоможе відбудовувати 19 українських громад у семи областях. Країни-партнери вже уклали відповідний меморандум.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності