Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВІЙНА СКІНЧИЛАСЯ? ПЕРЕМОГА? – Кабмін хоче закрити реєстр «міжнародних спонсорів війни»

Кабінет міністрів вирішив закрити реєстр «міжнародних спонсорів війни».

Про це повідомляється на сайті уряду.

Це питання обговорили на розширеному засіданні Кабміну напередодні, 19 березня, в присутності секретаря РНБО, глави СБУ, генерального прокурора та голови Національного агентства з питань запобігання корупції, у засіданні також взяли участь представники іноземних посольств та Євросоюзу.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що отримало численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку. Водночас він негативно впливає на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерство юстиції наголосило на неприпустимості поширювати від імені держави таку інформацію без врегулювання на законодавчому рівні.

Рада національної безпеки й оборони зазначила, що вся вичерпна інформація щодо санкцій тепер міститься у Державному реєстрі санкцій, тому необхідності у додаткових інституціях більше немає.

Національне агентство з питань запобігання корупції погодилося, що до подальшого функціонування списку є питання.

За підсумками засідання було ухвалено рішення:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

всю інформацію зі сторінки «Міжнародні спонсори війни» передадуть до міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики, яка розгляне наявність підстав для застосування санкцій РНБО;

сторінка «Міжнародні спонсори війни» переадресовуватиме на вебсайт Державного реєстру санкцій.

Раніше Україна відмовилася остаточно вилучити австрійський Raiffeisen Bank зі списку компаній-спонсорів війни, оскільки Київ сумнівається в тому, що банк дійсно планує покинути рф

А Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило виключити компанію Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) з переліку «міжнародних спонсорів війни». Причиною стало вилучення з Ліберійського реєстру всіх суден російського Совкомфлоту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності