Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Війна Україні у 2022 році обійшлася в астрономічну суму…

Західні аналітики підрахували, у скільки Україні обходиться війна. За даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), військові витрати України у 2022 році через війну збільшилися на 640% до $44 млрд, або 34% від ВВП. Сукупні світові військові витрати у 2022 році збільшилися на 3,7% у реальному обчисленні та досягли нового рекордного показника – $2,24 трлн. Зростання цього показника триває восьмий рік поспіль.

Про це йдеться у звіті міжнародного аналітичного центру.

Якщо перед повномасштабною війною Україна була у четвертому десятку лідерів за витратами на армію, то минулого року стала 11-ю, трохи поступившись Японії.

росія, яка розпочала повномасштабну війну проти України у 2022 році, також збільшила витрати на армію, але не так сильно. За оцінками SIPRI, вони зросли на 9,2% до $86,4 млрд. рф входить до трійки світових лідерів за видатками на оборону, поступаючись тільки США ($877 млрд) і Китаю ($292 млрд).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Європі зростання військових витрат становило 13%. Здебільшого це було пов’язано безпосередньо з російсько-українською війною. Надана Україні допомога та зростання загрози з боку Росії змусили інші країни переглянути свої військові бюджети у бік збільшення.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Al Arabia заявив, що ЗСУ не залишать Бахмут.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) раніш висловили думку, що російське військове командування, ймовірно, намагається переконати кремлівського ватажка путіна відмовитися від наступальних операцій та перейти до оборони.

Нагадаємо також, що за минулу добу, 23 квітня, наші Збройні Сили відбили близько 60 атак противника.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності