Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Війна в Україні зміцнює економічну незалежність США від рОсії і Китаю

Статки 500 найбагатших людей світу впали на $1,4 трлн за перше півріччя 2022-го на тлі різкого обвалу глобальних фондових ринків, пише Bloomberg.

Зокрема, власник компанії Tesla Ілон Маск втратив $62 млрд, а засновник Amazon Джефф Безос – $63 млрд.

Водночас США повертають з Китаю та інших азійських країн своє виробництво на територію власної країни, що дасть можливість зібльшити кількість робочих місць у державі та укріпить її долар.

Отож не дивно, що виробляти зброю для України хочуть 800 американських компаній, повідомляє CNN.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерство оборони США отримало 1300 пропозицій від 800 компаній щодо виготовлення інноваційної зброї для України.

За даними видання, Пентагон найближчими тижнями може визначитися, які компанії почнуть виробляти зброю для України та США. Пріоритет надається тим, хто може виконати проекти за 30-180 днів, залежно від складності замовлення.

Також США вперше в історії поставили в ЄС більше газу, ніж Росія. Про це повідомив голова Міжнародної енергетичної агенції Фатіх Біроль.

НАЕК Енергоатом повідомив, що конфісковані три танкери зі зрідженим газом, які належали дочірній компанії Газпрому Gazprom Germania.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Їх конфісковав уряд Німеччини.

– Уряд Німеччини конфіскував три танкери зі зрідженим газом, які належали дочірній компанії Газпрому Gazprom Germania, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз таки  спромігся запровадити ембарго на російську нафту (хоч зі значними винятками). А от офіційна відмова від газу поки що – в середньо- і довгострокових планах.

Водночас міністр Німеччини з культури та ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру, йдеться про перейменування в Україні вулиць із прізвищами російських письменників, митців і т.ін..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності