Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Війну ще не закінчили, а міськрада Маріуполя суд проти рф вже виграла…

Маріупольська міська рада виграла у суді позов проти росії за знищення майна трамвайно-тролейбусного управління.

Про це повідомив міський голова українського Маріуполя Вадим Бойченко.

«Маріупольська міська рада виграла позов проти росії за знищення майна комунального підприємства «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» у Господарському суді Донецької області. Сума відшкодування становить 14 мільйонів євро. Це перший успішний кейс нашої правозахисної ініціативи Mariupol Justice», – написав він.

За словами Бойченка, ця справа є першим кроком на початку процесу з відшкодування втрат Маріупольській громаді. Зараз починають формувати юридичну базу для подальшого створення прецедентів у міжнародних інстанціях, які запустять механізм компенсацій як для юридичних, так і приватних осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми ініціювали цей проєкт для того, щоб знайти альтернативні джерела фінансів для компенсацій маріупольцям, адже наразі можливості держави щодо сплати компенсацій за зруйноване та пошкоджене житло обмежені», – додав міський голова.

Нагадаємо, у російському музеї виставили на огляд два трамваї з тимчасово окупованого Маріуполя, пошкоджені під час блокади міста.

Раніше ми писали, що у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області російські війська запустили тестовий потяг. Наразі маршрут з’єднує із містом місцевий порт.

Також нагадаємо, що у тимчасово загарбаному Маріуполі окупанти демонтували пам’ятник на честь 500-річчя українського козацтва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності