Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону взяли участь у загальноміській Хресній Дорозі

У місті Івано-Франківську щороку у передостанню перед Великоднем неділю відбувається загальноміська екуменічна Хресна Дорога. За усталеною доброю традицією, до участі у Хресній Дорозі активно долучаються військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону.

Військовикам, дислокованих у місті військових частин, а також курсантам та офіцерам Кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу випала почесна місія нести хрест від 11-ї до 12-ї стації.
«Громада міста та священики домінуючих на Прикарпатті християнських конфесій вже не вперше звертаються до нас з пропозицією долучитись до такого важливого ритуалу, як щорічна загальноміська Хресна Дорога. –коментує заступник військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату з виховної роботи підполковник Любомир Демчук, – І ми з радістю йдемо назустріч таким пропозиціям. Адже серед військовослужбовців Івано-Франківського гарнізону є чимало віруючих людей і їхня участь у подібних заходах – важливий елемент їхнього духовного виховання».
Зі слів пана Демчука, участь вояків у подібних заходах відбувається виключно на добровільній основі, щоправда нестачі бажаючих ще жодного разу не було.
І все ж для прикарпатських військовиків цьогорічна Хресна Дорога – особлива. Адже усі розуміють, у яких складних умовах сьогодні живе і розвивається наша держава і яка смертельна небезпека нависла над її південно-східними та східними кордонами. В цій ситуації саме на Українське військо – його мужність, стійкість та патріотизм – з надією дивляться десятки тисяч мешканців нашого краю.
А відтак військовики гарнізону, яким цього річ випало нести хрест, відчували особливу гордість за свою місію.
Сергій Білий

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності