Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Військова база в Іраку АТАКУВАЛА САМА СЕБЕ, – США та Ізраїль

Військові Ізраїлю та США заявили про непричетність до удару по військовій базі Сил народної мобілізації Іраку поблизу Багдада.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США у соцмережі Х.

«Нам відомі повідомлення про те, що Сполучені Штати сьогодні завдали авіаударів по Іраку. Ці повідомлення не відповідають дійсності. Сполучені Штати не завдавали сьогодні повітряних ударів по Іраку», – йдеться у повідомленні.

Водночас, ізраїльський чиновник в інтерв’ю CNN заявив, що Ізраїль не причетний до вибухів в Іраку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Ізраїль звернувся до Сполучених Штатів з проханням надати йому більше танкових боєприпасів і тактичних машин. Тель-Авів намагається поповнити свої запаси на тлі війни у Секторі Газа та зростанні напруженості у відносинах з Іраном.

Нагадаємо, пізно ввечері у п’ятницю, 19 квітня, неподалік від Багдаду прогримів потужний вибух на військовій базі, яку використовують Сили народної мобілізації Іраку (PMF). За останніми даними, п’ять вибухів пролунали у штабі Сил на військовій базі Калсу біля міста Аль-Машру на шосе на північ від провінції Вавилон.

Член Комітету з безпеки в провінції Вавилон Муханнад аль-Аназі зазначив, що внаслідок атаки, зазнали поранень щонайменше троє членів Сил народної мобілізації Іраку. Атака завдала суттєвих матеріальних збитків. На місці інциденту працює слідча група.

Варто додати, що іракські Сили народної мобілізації пов’язують з іранськими проксі. Оглядачі часто зауважують, що Сили народної мобілізації (PMF) – коаліція ополченців – номінально перебуває під контролем іракських військових. Раніше взимку ця організація оголосила у своїй заяві, що заступника глави її операцій у Багдаді Муштака Талеба аль-Саїді, також відомого як Абу Таква, було вбито «в результаті жорстокої американської агресії».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, у лютому видання CBS News повідомляло, що влада США схвалила атаку по іранським силам на Близькому Сході, які знаходяться на території Сирії та Іраку. Це буде відплатою за атаку по базі «Вежа 22» в Йорданії, в результаті якої загинули троє військовослужбовців США.

Сполучені Штати розпочали удари помсти за атаку безпілотника в Йорданії лише через тиждень, щоб дозволити бійцям «Корпусу вартових ісламської революції» залишити об’єкти та не допустити прямого військового зіткнення з Іраном.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності