Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Військові пояснили як вони БИ мали за законом вручати повістки, але…

Повістки військовозобов’язаним можуть вручати не лише співробітники територіальних центрів комплектування. Це можуть також робити виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК.

Про це повідомляє Закарпатський обласний ТЦК і СП у Facebook.

Зазначається, що зразок повістки регламентований постановою Кабміну №1487. Але там не вказано конкретних місць її виписування чи вручення. Тому вручити повістку можна як за адресою проживання громадянина, так і на блокпосту чи за місцем роботи.

При цьому повістки можуть виписувати не тільки центри комплектування, а й виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК та СП. Фактично вручати повістки представники органів місцевої влади можуть за місцем проживання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сама повістка має бути повністю заповненою, тобто містити всі необхідні дані – прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час і адресу прибуття та підпис начальника ТЦК або керівника органу місцевого самоврядування, скріплений печаткою.

«При цьому частина даних може бути внесена до повістки заздалегідь для пришвидшення процедури. Адже якщо громадянина зупиняють на блокпосту, начальник ТЦК не може терміново приїхати туди, щоб скріпити повістку своєю печаткою», – пояснюють у ТЦК.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10449, який урегульовує процедуру мобілізації. Народні депутати врахували понад 30 правок Комітету з нацбезпеки, а також остаточно виключили з документу демобілізацію військових. Документ набере чинності через місяць після того, як його підпише спікер парламенту та президент.

Про те, що пункт про демобілізацію було виключено, ми повідомляли раніш з посиланням на інформацію Олексія Гончаренка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, напередодні, 10 квітня, Верховна Рада взяла за основу законопроєкт щодо посилення відповідальності за військові правопорушення.

Того самого дня у першому читанні схвалили проєкт закону, що дозволяє звільняти засуджених заради військової служби.

Також ми писали, що розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію затягнувся аж до ночі. Загалом було опрацьовано 4 294 пропозиції щодо зміни тексту документа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності