Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Візит 4 європейських лідерів до Києва та Ірпеня (фото)

Вчора президент України Володимир Зеленський провів у Маріїнському палаці офіційну зустріч із Макроном, а також президентом Румунії Клаусом Йоганнісом, канцлером Німеччини Олафом Шольцом і головою уряду Італії Маріо Драгі.

До цього іноземні гості побували в Ірпені, де побачили місця руйнувань, які залишили в місті російські окупанти.

Лідери Франції, Німеччини, Італії, Румунії виступили за “негайний” статус кандидата в ЄС для України. Щирими в цьому питанні виглядали останні двоє, хоча найщирішим таки був румин, який, як і його Батьківщина, пам’ятають, що таке радянсько-російська окупація…

Також президент Франції Еммануель Макрон, який досі відкрито виступав проти членства України в НАТО та ЄС, повідомив, що союзники по НАТО мають домовленість не передавати Україні штурмові літаки та танки, щоб “не вступати у війну з Росією”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Це офіційна позиція партнерів по НАТО, що ми допомагаємо Україні оборонною зброєю, але не вступаємо у війну з Росією. І тому певні види озброєння, наприклад штурмові літаки або танки домовлено не постачати. І президент Зеленський в курсі цього”, – сказав Макрон у четвер на зустрічі із журналістами.

Макрон за підсумками візиту наголосив, що українці можуть розрахувати на “братство” Європи, аби Україна залишалася вільною.

При цьому МакАрон наголосив, що має намір і далі продовжувати тісно контактувати з російським президентом до якого вже незабаром поїде у Москву, а також додав, що союзники по НАТО мають домовленість не передавати Україні штурмові літаки та танки, щоб “не вступати у війну з Росією”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності