Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вкрай знахабніла розвідка кацапів у Молдові (фото)

На даху російського посольства у Молдові зростає кількість тарілок і пристроїв для стеження. Особливо часто рух на даху відбувається перед виборами президента, парламенту чи візитами до Молдови іноземних делегацій.

Про це йдеться у розслідуванні Jurnal TV та The Insider.

Зазначається, що стеження було помічено напередодні Євросаміту, що пройшов 1 червня, а також у травні після хакерської атаки на урядові мережі Молдови, коли тисячі секретних документів потрапили до рук зловмисників.

Журналістам вдалося ідентифікувати людей на даху посольства: ними виявилися засекречені офіцери зв’язку з Головного розвідувального управління Генштабу рф та Служби зовнішньої розвідки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повідомляється, що вони були тісно пов’язаними з хакерськими угрупованнями, які зламували пошту Ангели Меркель, Еммануеля Макрона та Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, 14 травня на даху житлового корпусу російського посольства в Кишиневі було помічено співробітника ГРУ Павла Якуніна.

Журналісти зазначають, що «не виключено», що його дії були пов’язані з майбутнім Євросамітом і хакерською атакою, що відбулася на інтернет-ресурси адміністрації президента Молдови, уряду, МЗС і Служби інформаційних технологій і кібербезпеки. В результаті «витекло» майже все закрите листування високопосадовців, деяких силових відомств та інша конфіденційна інформація.

За даними джерела The Insider у прикордонній службі Молдови, країну відвідували Сергій Сарапулов, Сергій Корольов, Ігор Науменко, Олександр Миронов, Костянтин Валдай, Олександр Кошуренко та Олександр Чикуров. Всі вони служать у радіорозвідці ГРУ, а деякі з них є фахівцями з прослуховування телефонів або зламування комп’ютерних мереж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Молдовські журналісти з Jurnal TV зауважили, що, як тільки з Москви прибуває чергова партія «туристів», на даху посольства одразу починається «метушня з антенами».

Загалом було нараховано 28 тарілок, передавальних або приймаючих пристроїв, встановлених на дахах посольства та сусідньої будівлі, де мешкають дипломати та техперсонал.

Зазначається, що це набагато більше, ніж у рекордсмена за кількістю антен — посольства рф у Бельгії, де встановлено 17 антен.

За даними розслідування, офіцерами-зв’язківцями та «слухачами» у Кишиневі командує Олександр Васинович. Він часто з’являється на даху посольства та дає вказівки підлеглим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фахівці з кібербезпеки, з якими спілкувалися журналісти, припустили, що таємничими пасажирами в автомобілях, найімовірніше, були члени угруповань хакерів APT28 або APT29, тісно пов’язані з російськими спецслужбами.

Раніше ми писали, що до кінця 2023 року у Кишиневі планується відкриття посольства Бельгії, яка є однією з провідних країн Європейського Союзу.

Також нагадаємо, що у першому кварталі 2023 року Молдова на 26,8% збільшила експорт алкоголю та етилового спирту: основним ринком збуту молдовської алкогольної продукції стала Україна.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності