Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Влада Бурштина готує підвищення тарифів на неякісну воду

Місцева влада м. Бурштина планує збільшити тарифи на водопостачання, незважаючи на те, що вода у місті низької якості.

Як повідомив нашому кореспонденту депутат міської ради Микола Шкарпович, ініціатор підвищення тарифів на воду – керівництво житлово-комунального підприємства «Житловик», ці плани також підтримує частина депутатського корпусу. За словами депутата, підвищення тарифів викликано двома основними причинами.

«По-перше, це збільшення витрат. Друга причина – це суттєвий перерахунок мінімальної заробітної плати, який зробили у цьому році. На останньому пленарному засіданні міської ради це рішення підтримали лише 14 депутатів, і за нього не вистачило голосів. Тому на наступній сесії депутатський корпус спробує ще раз протягти рішення про підвищення тарифів на воду», – зазначив депутат. При цьому, на думку Миколи Шкарповича, абсолютно не враховано те, що якість води, яка надходить у помешкання жителів Бурштина дуже низька.

За словами Микола Шкарповича, висновки незалежної експертизи холодної води свідчать про те, що вона не відповідає санітарним нормам. Зокрема, на деяких у контрольних точках забору її жорсткість перевищує норму більше ніж у два з половиною рази. Тобто, незважаючи на підвищення тарифу на воду, коштів на поліпшення її якості не передбачено. Але, вочевидь, це не зупиняє ініціатора росту тарифів у місті – директора КП “Житловик” Віктора Марчука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, у випадку, коли депутати таки проголосують за позицію комунальників, місцеві жителі змушені будуть заплатити за воду вже тричі спочатку підвищений тариф за воду в крані, яку не можна пити, потім – за привозну (бутильовану) питну воду, і зрештою – за ліки в аптеці, щоб позбутися негативних наслідків для здоров’я, через неякісну воду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності