Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Влада не хоче виконувати свої матеріальні зобов’язання перед родинами померлих медиків

У Черкасах родина загиблого від коронавірусної інфекції лікаря Олега Гайди не може отримати обіцяної компенсації.

Фонд соціального страхування почав судитися з родиною померлого медика, який заразився коронавірусом на робочому місці.

У сюжеті мова йде про те, що згідно закону, родина загиблого медика має право на компенсацію у розмірі 1,5 млн грн. Гроші рідні лікаря досі не отримали.

Олег Гайда був молодшим братом Івана Гайди, який теж був лікарем та помер від коронавірусу. Обидва брати загинули з різницею у 12 днів. Гайда-старший працював керівником у Львівському військовому госпіталі, а його молодший брат Олег – був хірургом у Черкасах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме перед смертю брата Олег відчув важкі симптоми коронавірусної інфекції, тому він не зміг дістатися на похорон Івана.

Дружина померлого лікаря (також медпрацваниця)  на час похорону чоловіка захворіла на коронавірус та перебувала на лікуванні у медзакладі. Через хворобу жінка не могла бути присутньою на прощанні, тому труну з її померлим чоловіком винесли з автобуса й поставили перед вікнами її лікарняної палати.

Найгірше те, що дана родина не єдина така, у соцмережах багато подібних повідомлень про те, як влада відмовляється виконувати свої обов’язки перед родинами загиблих на передовій боротьби із коронавірусом медиків.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності