Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Власникам вживаних авто запропонували розмитнення в кредит

Влада хоче дозволити власникам авто з іноземними номерами розмитнювати їх в кредит. Таке рішення Верховна Рада може прийняти найближчим часом.

Згідно з ним, водії повинні будуть платити всього 0,25% від суми розмитнення на місяць і 3% на рік. Наприклад, за кордоном можна купити Audi 2006 року випуску за €6 тис. Значить, платіж по розстрочці на розмитнення в 2017 році буде €195, в 2018-му – €313, в 2019-му – €390 (і цю суму будуть платити до повного закриття розстрочки).

Власники авто з “чужими” номерами зазнають збитків через новий закон.

За підрахунками глави Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олега Назаренка, дане оформлення авто може розтягнутися на десятки років. Таким чином влада хоче заспокоїти водіїв, які їздять на машинах з іноземними номерами і не хочуть, як того вимагає закон, перетинати кордон кожні п’ять днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але не всі власники транзитних авто задоволені такою пропозицією. «Це Гройсман робить для того, щоб заспокоїти людей і розблокувати кордон. Але навряд чи така пропозиція пройде в парламенті, там є лобі Васадзе і Святаша (автовиробники і ділери.- Авт.). Думаю, найпростіший спосіб – використовувати закон №3251 (про зниження акцизів на розмитнення вживаних іномарок), тільки зробити місячну амністію: дозволити всім власникам вживаних авто без системи «Євро-5» і старше 2010 року розмитнити їх і оформити протягом місяця. Щоб цим не скористалися продавці старих машин, оформляти тільки водіїв, які їздять на цих авто не менше півроку. В результаті бюджет отримає багато податків, а ми станемо законними власниками без всяких транзитних номерів», – вважає активіст Павло Білецький.

Правда, таке рішення викликає невдоволення у тих, хто ввозить нові автомобілі і платить всі податки. «Сьогодні імпортери платять 9,1% мита, акциз, 20% ПДВ від вартості авто (всього податки, враховуючи збір до Пенсійного фонду в 3-5%, складають близько 45-57% від вартості машини). Ці податки надходять до бюджету, йдуть на пенсії, дотації, військових в АТО, медиків, вчителів, в тому числі на зарплати нардепів і чиновників в Кабміні. Якщо новації будуть прийняті, то автоімпортери просто перестануть фінансувати нардепівські зарплати», – написав Назаренко в Facebook.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності