Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Внутрішня війна в СБУ вийшла показово назовні…

Вчора країні показували бурхливе, з пристрастями, видовище: затримання за організацію вбивства колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якому відразу після цього йому вдалося втекти від правоохоронців у наручниках, а разом із Нескоромним було затримано чинного офіцера СБУ Андрія Расюка, праву руку першого заступника голови, полковника “Альфи” СБУ Юрія Расюка…
Вони начебто збиралися передати гроші за вбивство “правої руки” голови СБУ Івана Баканова – начальника Головного управління ВБ (внутрішньої безпеки) СБУ Андрія Наумова, колишнього прокурора і чиновника, якому президент В. Зеленський через рік служби в СБУ нещодавно присвоїв звання бригадного генерала.
Кажуть, що за цим стоїть Дмитро Нескоромний, який з 1 липня по 8 листопада 2019 го був призначений Зеленським заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020 був першим заступником голови СБУ-начальником Головного управління “К” (по боротьбі з корупцією) СБУ. Зараз він знаходиться в складі СБУ без посади “у розпорядженні”.
І у Наумова, близького друга Баканова, і у Нескоромного досить непрості репутації.
Також стверджують, що останньому досі був заборонений виїзд з України…
Зрозуміло одне: Нескоромного на один з вищих постів призначив президент Зеленський, і Наумова на один з вищих постів призначив Зеленський, як і їхнього керівника Баканова, тобто відповідальність президента за ці кримінальні війни, що називають боротьбою за великі тіньові гроші, є очевидною.
Цю новину також доволі дотепно й цікаво аналізує на своїй сторінці Сергій Чаплигін:
“Родзинка сюжету – Нескоромний втік від своїх колег-СБУшників прямо в наручниках…
Що це? Непрофесіоналізм чи постановка?
Насправді може бути і тим, і іншим. Але без сумніву – боротьба за владу всередині СБУ.
Варіантів може буде декілька:
1. Управління «К» за новими змінами до законодавства ліквідують. Тому народу показали, що що «Ка-шників» не дарма розганяють, які тим і займаються, що тероризують бізнес.
2. Просто помста Баканова Нескоромному за те, що той подав Зеленському доповідну записку відносно кримінально-комерційних схем в СБУ. Хтось може пам’ятає Дмитро Нескоромний рік тому, 27 лютого, повинен був провести в прес-центрі інформаційного агентства “Українські Новини” викривальну прес-конференцію про корупцію в найближчому оточенні президента на тему: “Як ми перемогли корупцію в найвищих ешелонах влади“. Але відмовився від цих планів під гарантії особистої безпеки.
3. А ще Нескоромний мав безпосереднє відношення, разом заступником генпрокурора Віктором Тріпаком, до оприлюднення «амбарної книги» Партії регіонів, результатом чого стало втручання у вибори США”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності