Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВНЗ мають активніше працювати з бізнесом, — Совсун

У розвинених країнах працедавці мають прямий вплив на формування навчальних програм університетів, які, в свою чергу, готують спеціалістів, відповідно до потреб реального ринку праці. Про це під час прес-конференції «Бізнес і університети: новий етап співробітництва у 2015 році» заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Перший заступник міністра наголосила на важливості розбудови співпраці бізнесу з університетами та зазначила, що у новому законі «Про вищу освіту» закладені норми про обов’язкове представлення працедавців в Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти.

За її словами, університети мають активніше співпрацювати з бізнес-середовищем. Вона також підкреслила важливість співпраці між університетами та бізнесом у сфері наукових розробок.

Як зазначила Інна Совсун, необхідно відновлювати сферу наукових досліджень, що тривалий час не отримувала достатнього фінансування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Потрібно змінювати механізми розподілу фінансування науки та розвивати фундаментальну науку, паралельно залучаючи бізнес до прикладних розробок, в яких він може бути зацікавлений», — зазначила перший заступник міністра освіти і науки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності