Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Вогневий контроль шляхів на півострів – є першим етапом деокупації Криму.

Напередодні гауляйтер окупованого Криму Аксьонов заявив, що на півострові в Кіровському районі  невідомі підірвали залізничні колії.

За даними представників  окупаційної влади, унаслідок підриву на перегоні “Петрове – Владиславівка” з колій зійшов перший вагон вантажного поїзда.

Крім того, днями російські пропагандисти заявили про атаку на Чонгарський міст поблизу тимчасово окупованого півострова. Це унеможливило сполучення Херсонщини та Криму — окупанти змушені використовувати складніші маршрути для логістичних цілей.

Удар по Чонгарському мосту мав на меті вирішити питання блокування логістичної складової окупаційної армії. Самі окупанти змушені  визнати той факт, що у них виникли великі труднощі в забезпеченні окупаційних військ в Запорізькій та Херсонській областях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На каналах пропагандистів вже з’явилася інформація, що сполучення з Кримом нині буде відбуватися резервним маршрутом через Армянськ. Це значноускладнить примусові процеси евакуації і головне — це створить передумови для “снарядного голоду”.

Російські війська, які зосереджені в Херсонській області, логістично досить сильно залежать від постачання з окупованого Криму. Якщо буде взято під контроль логістичні складові Чонгар і в районі Армянська, я не виключаю повторення жесту доброї волі.

Наразі стоїть питання, що за наявності ракет Storm Shadow ми можемо тримати під вогневим контролем не тільки окупований лівий берег Дніпра. Удар по мосту наразі унеможливить перекидання техніки на Запорізький напрямок.
До речі,  я не виключаю можливості нанесення і другого удару по мосту з боку ЗСУ. Адже відновити пошкодження росіяни можуть за тиждень, а це не вигідно для української армії.

Якщо будуть завдані удари не тільки по Чонгарському мосту, а, відповідно,  і по  Кримському, росіяни опиняться у пастці. Блокування Чонгарського моста залежатиме від інтенсивного завдання ударів. Якщо ми будемо бити через 2–3 дні, то він припинить своє існування. Все залежатиме від інтенсивності і ефективності ударів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо логістичні шляхи з Кримом перестануть працювати на потреби російської армії, їм доведеться стикнутися з питаннями браку паливно-мастильних матеріалів, бк і можливості проведення ротації особового складу. Це ускладнить позиції окупантів в моменті протидії контрнаступу ЗСУ.

Варто зазначити, що удари по військових базах окупантів в Криму відбуваються на тлі заяв наших стратегічних партнерів про те, що наша українська сторона має повне юридичне право щодо нанесення превентивних ударів по місцях накопичення важкої бронетехніки, логістики й складах зберігання окупаційної ворожої техніки й особового складу, навіть на території РФ. А тут мовиться про окупований Крим, який наші стратегічні партнери вважають невід’ємною частиною української території.

Відповідно, українська сторона має всі юридичні і військові підстави для нанесення в подальшому подібних ударів.
Я нагадаю, що успішний характер деокупації частини Херсонської та Харківської областей розпочинався саме з завдання ударів по тилових базах. Другим етапом було взяття під безпосередній контроль логістики. І вже третій етап — це сам контрнаступ.

І те, що відбувається зараз у Запорізькій, Херсонській областях та на території Автономної Республіки Крим, на мій погляд, і є першим етапом деокупації. Тобто каскадного характеру планування операцій: завдання ударів по військовій інфраструктурі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спеціально для Центру громадської аналітики “Вежа”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності