Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВОЄВНИЧІ ЖІНКИ ГОТОВІ ВОЮВАТИ ЗА ЧОЛОВІКІВ

Цей понеділок знову не минув без ексцесів у Івано-Франківську. Так цього дня дружини та матері бійців 5-го батальйону заблокували перехрестя вулиць Галицької, Тролейбусної і Пасічної та заявили, що не розблокують дорогу, доки не отримають відповідь з Генштабу АТО.

Родичі військовослужбовців зібралися тут з вимогою повернути бійців на доукомплектування. Вони розповідали, що хлопців в зоні АТО обстрілювали вже третій день, а ті не тільки не мали набоїв до своєї зброї, але й жодних харчів теж. І це те у той час, коли у Києві провели дороговартісний парад за бюджетні кошти, а армії повинне допомагати мирне населення усілякого роду пожертвами.

Перед початком блокування вулиці до жінок долучилася дружина одного старшини, який на даний час служить у складі 5-го батальйону територіальної оборони. Вона повідомила, що бійцям, справді, бракує бронетехніки й не тільки. Але також сказала, що її чоловік телефонував і просив звернутися до жінок від імені їхніх чоловіків з проханням не ганьбити їх подібними акціями протесту.

За це дружину старшини назвали «провокаторкою»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обласний військовий комісар Ігор Павлюк, який прибув на місце страйку, спробував переконати жінок не перекривати вулицю. Адже за кілька хвилин від початку акції на з усіх боків утворилися величезні корки…

«Прикарпатські військовослужбовці залишили своє виконання бойового завдання, там, де йому було прописано у Донецькій області. Сталося це у зв’язку з тим, що батальйон «Прикарпаття» був обстріляний «Градами», «Ураганами» та реактивними мінометами. Отже вони покинули свої бойові позиції, перемістившись в безпечну зону». Це була вимушена зміна бойової позиції», – спробував прояснити ситуацію обласний воєнком.

Павлюк запевнив, що він сам безпосередньо у телефонному режимі спілкувався з командиром батальйону «Прикарпаття»: «Він мене запевнив, що весь особовий склад живий-здоровий. Загрози життю наших військових немає». Я вважаю, що військовослужбовців батальйону «Прикарпаття» не можна звинувачувати в дезертирстві. Командир батальйону зберіг життя і безпеку особового складу».

Згодом працівники Державтоінспекції трохи розвантажили рух, а мітингувальниці перемістилися на Галицький міст і перекрили вже його. Цим самим заблокувавши дорогу з центру до мікрорайону «Пасічна» та до Обласної клінічної лікарні. Роздратованим водіям, які обурювалися акцією протесту, жінки радили їхати в зону АТО, а ті у відповідь їх називали «сепаратистками»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Надалі жінки пообіцяли, що будуть стояти тут щодня, допоки не отримають відповідь від керівництва АТО. Адже, коли їхні чоловіки воюють за мирне життя своїх близьких там, далеко на сході, їх жінки теж тут «воюють», але вже за елементарне забезпечення всім необхідним своїх чоловіків в зоні бойових дій…

А облвоєнком у свою чергу запевнив всіх, що незабаром буде прийняте рішення вищим керівництвом Міністерства оборони України щодо подальшого застосування батальйону…

Наступного ж дня, у вівторок, в обласному центрі Прикарпаття обійшлося без ексцесів.

Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності