Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Воллес і Сунак “закриють” небо над Україною

Міністерство оборони Великої Британії підписало три контракти на постачання в Україну засобів протиповітряної оборони на суму понад 90 млн фунтів стерлінгів (близько 114 млн доларів). Найбільший контракт піде на системи протидії безпілотникам. Міноборони Британії підписало контракти від імені Міжнародного фонду для України.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Сума найбільшого контракту становить близько 71 млн доларів, на неї закуплять системи боротьби з ворожими безпілотниками, ще два контракти підуть на забезпечення додаткових можливостей ППО.

Договір укладено з норвезькою компанією Kongsberg, він передбачає закупівлю встановлених на транспортних засобах систем протидії безпілотникам для виявлення, відстеження, знищення або виведення з ладу БПЛА.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Система CORTEX Typhon розроблена для роботи лише двома користувачами, її можна швидко розгортати та переміщувати для максимальної ефективності роботи, зауважує Міноборони Британії.

Вона може працювати окремо або як частина інтегрованої мережі та використовувати складний набір датчиків, камер, радарів та електронного обладнання для спостереження.

«Ці системи протиповітряної оборони мають можливості та гнучкість для швидкого розгортання або для захисту цивільного населення та інфраструктури України, або для використання на лінії фронту», – сказав очільник Міноборони Британії Бен Воллес.

Раніше повідомлялося, що норвезька компанія Kongsberg поставить в Україну установки ППО CORTEX Typhon, які призначені для знищення БПЛА.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Україна потребує термінового посилення системи ППО для захисту історичної спадщини в Одесі, яка охороняється ЮНЕСКО, а також продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Раніш ми повідомляли, що у другій половині 2023 року Україна має отримати дві передові системи протиповітряної оборони Skynex.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності