Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ВОНИ НІКОЛИ НЕ НАЖЕРУТЬСЯ?! – незабаром може зрости тариф на електроенергію

Тариф на світло в Україні може зрости на тлі нових атак росії на енергетику. Кабмін вивчає різні варіанти.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg.

Галущенко не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів, які були пошкоджені.

У червні минулого року після зимових атак в Україні підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків», – сказав він.

За словами Галущенко, повністю встановити наслідки атак рф, а також збитки поки неможливо. Як він зазначив, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.

«Руйнування були значні – і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися», – додав він.

Також міністр попередив, що залежно від ситуації українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб», – пояснив Галущенко.

Також нагадаємо, що диспетчерський центр «Укренерго» 4 квітня вимушено застосував тимчасові відключення з 18:20 до 22:00 у деяких регіонах.

Раніше ми писали, що єдиним шляхом убезпечення енергосистеми від тяжких наслідків атак рф є розосередження генерації шляхом будівництва сотень малих електростанцій.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності