Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВОРОЖОЮ ІНСТИТУЦІЄЮ Московський патріархат визнали на Тернопіллі, – приклад іншим

В Монастириську, райнонний центр на Тернопіллі, Московський патріархат визнали ворожою спільнотою. Зазаначимо, що саме в цій області Галичини налічується найбільша кількість парафій цієї “московської секти”.

Таким чином місцеве самоврядування висловило свою позицію щодо діяльності Московського патріархату і подає приклад іншим.

Про це у своєму Facebook повідомив міський голова Монастириська Андрій Старух.

“Те, що на території Монастириської МТГ немає організацій Московського патріархату, не заважає нам, як провідниками суспільних настроїв, справедливо оцінити цю ворожу інституцію. Запрошую колег до наслідування. Це наш фронт і ми зобов’язані “іти на ви”. Називати біле білим, а урядові філіали РФ в Україні тим, чим вони є”,  – йдеться у його повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мер міста оприлюднив також рішення виконкому. Він посилається на закон про місцеве самоврядування та воєнний стан. У рішенні зазначається, що “першочерговим завданням МП в Україні є політичний вплив на свідомість громадян України та русифікація”.

“Вважати, що під назвою (вивіскою) будь-яких установ Московського патріархату, який підтримує війну проти українців, в Україні діє інституція ворожої, агресивної, ураженої імперіалізмом, авторитаризмом, великодержавним шовінізмом та рашизмом спільноти росіян, уряд якої веде з Україною загарбницьку війну”, – наголошують у документі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності