Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Vox populi vox Dei*, – всупереч рішенню УГКЦ люди та Бог обрали священика депутатом

Священник УГКЦ Микола Мединський, якого церква відсторонила від служіння на три місяці за участь у виборах, пройде до Івано-Франківської обласної ради.

«Щиро дякую кожному із Вас хто довірив мені і віддав свій голос. Особлива подяка моїм парафіянам села Вижний Березів, що проявили просто феноменальну підтримку і довіру, понад 60%, 340 голосів із 500», – повідомив священник.

Микола Мединський пройде до Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: УГКЦ суспендувала капелана за те, що той балотується до облради

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, після того, як Мединський став кандидатом у депутати до облради, церковне керівництво закликало його знятися з виборів і пригрозило йому карою суспенди, що фактично означає відсторонення від служіння.

Попри те священник не зняв свою кандидатуру, за що Коломийська єпархія УГКЦ відсторонила його від служіння на три місяці. Окрім того, Мединському заборонили використання церковних відзнак та виїзди з капеланським служінням.

Додамо, що Виборчий кодекс не забороняє священикам бути політиками. Проте в статті 5 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» йдеться про те, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки. Також релігійним організаціям не можна висувати кандидатів до органів державної влади, вести агітацію та фінансувати виборчі кампанії кандидатів, але їх представникам, як фізичним особам і громадянам України, цього не забороняється…

Крім того, УГКЦ ухвалила внутрішнє розпорядження, яке забороняє її священикам брати участь у виборах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

*Vox populi vox Dei — латинський вираз, перекладається як «голос народу — голос Божий»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності