Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Вожді дали ляпаса путіну і його саміту

Більшість лідерів африканських держав відмовилися брати участь у саміті росія – Африка, який пройде 27-28 липня у російському Санкт-Петербурзі за участю президента рф володимира путіна. Як повідомив помічник путіна Юрій Ушаков, на рівні голів держав будуть представлені лише 17 із 54 країн Африки.

Делегації десяти африканських країн очолюватимуть прем’єр-міністри. Майже половина учасників саміту надіслали делегації нижчого рівня. Сімнадцять із них очолюють віце-прем’єри і міністри, п’ять будуть представлені послами, ще п’ять відмовилися від участі у заході.

Тим часом, посол з особливих доручень МЗС росії Олег Озеров в інтерв’ю державному агентству РИА Новости заявив, що запрошення на саміт було направлено головам усіх африканських держав. За його словами, у Москві з розумінням ставляться до тих, хто вирішив не приїжджати. путін зустрінеться із кожним африканським лідером, який приїде на саміт.

Як повідомив Ушаков, у президента росії заплановані переговори з лідерами Єгипту, Мозамбіку, Бурунді, Зімбабве, Уганди, Еритреї, Центрально-Африканської Республіки, Лівії, Камеруну, Сенегалу, ПАР, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Малі, Конго.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що Україна закликає Африку та Азію приєднатися до інших країн, щоб дати відповідь на продовольчий тероризм рф. Країна-агресор атакує українські склади з зерном та перешкоджає експорту.

Також нагадаємо, що президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що рф погрожувала війною у разі арешту путіна на території його країни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності