Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Вперше ЦРУ очолила жінка

17 травня Сенат США затвердив кандидатуру Джини Гаспел на пост директора Центрального розвідувального управління США (ЦРУ).

Призначення підтримали 54 сенатори, 45 – виступили проти, передає Reuters. Її затвердження на пост глави управління викликало безліч суперечок, через нібито її причетність до тортур на допитах. Гаспел керувала відділенням ЦРУ в Таїланді, де у 2002 році у таємній в’язниці ЦРУ застосовувалися жорсткі методи допиту, особливо тортури з використанням води (симуляція утоплення). Відеоплівки із записами подібних допитів знищили за її розпорядженням, вважають ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Гаспел планувала зняти свою кандидатуру після звинувачень в тортурах, проте помічники Трампа переконали її не робити цього. Джина Гаспел стала першою жінкою, яка очолила ЦРУ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності