Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВР дозволила не реєструвати житло, побудоване до 5 серпня 1992 року

Верховна Рада ухвалила закон про скасування необхідності реєструвати житлові будинки та прибудови, побудовані до 5 серпня 1992 року.

За ухвалення законопроекту №2252 проголосували 263 депутата.
Нагадаємо, що до прийняття закону процедура набуття права власності на приватні житлові будинки та прибудови, побудовані до 5 серпня 1992 року,не була врегульована.
Прийнятий закон «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачає скасування прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків, господарських споруд, садових і дачних будинків, споруджених до 5 серпня 1992 року.
Парламент прийняв рішення, що відтепер реєстрація прав на дані об‘єкти нерухомості та подальше отримання свідоцтва про право власності буде відбуватися на підставі висновку техобстеження відповідних об’єктів, яке і буде свідчити про час побудови. Технічне обстеження об’єктів здійснюється територіальними органами державної архітектурно-будівельної інспекції на безкоштовній основі.
Ставки судового збору для даної категорії нерухомості змінили до 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, що становить 1,7 гривні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності