Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ВР НЕ ЗАБОРОНЯТИМЕ ПОЛІТРЕКЛАМИ

18 червня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект № 2831-3 «Про місцеві вибори», внесений народними депутатами Вадимом Денисенком, Сергієм Алєксєєвим (обидва – «БПП»), Ігорем Поповим, Юрієм Чижмарем (обидва – РП О. Ляшка) та Оленою Ледовських («НФ»).

Законопроект підтримав 271 народний депутат, після чого Рада 242 голосами проголосували ще й за скорочення терміну підготовки до другого читання.

Законопроект, на відміну від альтернативного законопроекту № 2831-2 (серед авторів – Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук), не забороняє розміщення платної політичної реклами на телебаченні, радіо та носіях зовнішньої реклами.

Законопроект містить статтю 13, що гарантує публічність і відкритість виборчого процесу; розділ «Інформаційне забезпечення виборів», у якому прописано порядок інформаційного забезпечення виборів та участі в ньому ЗМІ; розділ «Передвиборна агітація», у якому визначені строки, форми та умови проведення передвиборної агітації, порядок використання ЗМІ, порядок розміщення політичної реклами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Замість того щоб узаконити фіксований ліміт коштів, які було б дозволено витрачати кандидатам на політичну рекламу, тим самим зрівнюючи їх права і шанси, можна сказати, що Верховна Рада подбала виключно за інтереси заможних кандидатів…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності