Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ВР: новий збір для машин з іноземними номерами

Верховна Рада може встановити збір з іноземних транспортних засобів (ТЗ), що тимчасово ввозяться (в’їжджають) на територію України за користування «автошляхами» (доволі розумне застосування слова, враховуючи, що «доріг» в Україні фактично не існує).

Відповідна ініціатива міститься в законопроекті № 2773, зареєстрованому в парламенті 5 травня 2015 народним депутатом Дмитром Лінько (фракція Радикальної партії Олега Ляшка)

Документ пропонує внести зміни до Податкового кодексу щодо введення такого збору, і визначити в якості об’єктів оподаткування ТЗ та інші самохідні машини і механізми, що тимчасово в’їжджають на територію України.
Базу оподаткування зазначеного збору пропонується визначати для кожного транспорту окремо (для мотоциклів, легкових автомобілів, автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів). Ставку збору буде встановлювати Кабінет міністрів відповідно до митного тарифу України.

«Збір сплачується власниками іноземних транспортних засобів, що тимчасово в’їжджають на територію України, шляхом придбання талона-плати за користування автомобільними дорогами під час проходження митного контролю. Після сплати збору власник отримує талон плати за користування автомобільними дорогами, який розміщує в правому верхньому куті лобового скла транспортного засобу на весь період перебування в Україні», – йдеться в тексті документа.
Податковий період може становити 1, 5, 10, 30 днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, плата за користування автомобільними дорогами буде здійснюватися під час проходження прикордонного контролю, а надходження від встановленого збору стануть додатковим джерелом фінансування дорожнього господарства України і допоможуть поліпшити стан українських доріг. «Отримані від такого збору кошти будуть мати чітко визначене цільове призначення – ремонт дорожнього полотна та будівництво нових автошляхів України», – наголошується в документі.

Законопроект пропонується розглядати разом з проектом закону про внесення змін до Митного кодексу (щодо встановлення збору з іноземних транспортних засобів за користування автошляхами, які тимчасово ввозяться на територію України).
«Введення вищевказаного збору також буде стимулом для громадян України, що використовують транспортні засоби, зареєстровані за межами країни, без перереєстрації», – йдеться в пояснювальній записці (зазначимо, що саме цим сьогодні зловживають іноземні студенти, які навчаються в українських ВНЗ, адже такий якісний і придбаний ними закордоном за безцінь автотранспорт їм, на відміну від громадян України, дозволяється не розмитнювати впродовж року – ред.).

Прийняття проекту закону, на думку його автора, не потребує додаткових витрат з держбюджету, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності