Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВР ПІДТВЕРДЖУЄ ФАКТ РОЗКРАДАННЯ БЮДЖЕТНИХ МІЛЬЯРДІВ УРЯДОМ ЯЦЕНЮКА

Наприкінці минулого тижня відбулося друге засідання робочої групи в парламенті, яка вивчає факти розкрадання коштів в Кабміні. Журналістів знову не пустили. Але перші результати роботи все ж повідомили.

Слова екс-глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка про те, що в уряді розікрали більше семи мільярдів гривень – підтверджується. Подробиці у Ольги Рицар.

– Засідання робочої групи частина депутатів проігнорувала. Але кворум все ж зібрали. Вчора слухали керівників енергокомпаній. Журналістів не пускали. Мовляв, секретна інформація. Сьогодні допитували представників підприємств транспорту та зв’язку. Голова робочої групи наполягав зняти гриф секретності.

«Українське суспільство сьогодні має знати всю правду, хто займається корупцією в нашій державі», – вважає народний депутат, голова робочої групи Олег Осуховський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але більшість депутатів – проти. За зачиненими дверима першим доповідав представник Генпрокуратури. І повідомив, що екс-главу Держфінінспекції Миколи Гордієнка Кабмін звільнив з порушеннями.
«У Генеральної прокуратури є 10 днів на вивчення цього питання і прийняття рішення», – сказав начальник антикорупційного управління ГПУ Павло Жебрівський.

«Ми звернулися до ГПУ, щоб вони перевірили законність і до Кабміну, щоб вони відновили Гордієнка, а також пояснили свою мотивацію його звільнення. Пан Гордієнко був звільнений з порушенням двох статей», – говорить народний депутат Борислав Береза.

Сьогодні допитували представників «Укрзалізниці», «Укрпошти», «Держспецзв’язку» і «Держфінпослуг». Вони по черзі виходили з залу, але пресі нічого не коментували. Депутати пояснюють: нові керівники бояться повторити долю незаконно звільненого Яценюком Гордієнка.

«Ми беремо під особистий контроль і захист представників Держфінінспекції, які зараз тут дають свідчення. Тому що, якщо так протизаконно Кабмін порушив дві статті при звільненні Гордієнка, то з таким успіхом кожен, хто зараз за цими стінами дає нам свідчення, завтра теж може бути абсолютно спокійно і протизаконно відсторонений від своєї посади», – каже нардепутат, секретар робочої групи Дмитро Добродомов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Майже шість годин допитів і перші підсумки. Голова робочої групи заявляє, що слова Гордієнка про розкрадання в Кабміні Яценюка підтверджуються з кожним днем все більше і більше.

«Загальна сума, яку ми розглянули, на сьогоднішній день складає – 780 млн. гривень. А за два дні – це 3,2 мільярда гривень. Звичайно, ці справи знаходяться в судах, є кримінальні провадження. Ті факти, які я вам навів – це січень – вересень 2014, тобто в основному на період діяльності уряду Яценюка», – розповів народний депутат, голова робочої групи Олег Осуховський.

Наступний раз група збереться через тиждень. Всі свої матеріали про корупцію в Кабміні передадуть до Генпрокуратури. Вже 15 травня буде слухати їх звіт. Але самі розслідувати нічого не можуть. Ні повноважень. І знову будуть наполягати на прийнятті закону про роботі тимчасових слідчих комісій.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності