Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ВР «спростила» процедуру реєстрації земельних ділянок

11 лютого ВР прийняла законопроект № 1025–1, згідно з яким органи місцевої влади не мають права без причини відмовити організації або людині в узгодженні землевпорядного проекту.

Для відхилення документів чиновникам необхідно буде надати повний список недоліків по кожному проекту. Для усунення недоліків влада повинна надавати розумні терміни. Які саме терміни влада вважає «розумними» – в документі не вказано.
На сьогоднішній день землевпорядні проекти на місцевому рівні приймаються сільськими і міськими радами. Після цього документи затверджують територіальні підрозділи Держземагентства.

Зміни, внесені до Земельного кодексу, можна назвати технічними. Завдяки їм процедура реалізації прав громадян на безоплатну передачу їм ділянок землі з комунальної чи державної власності істотно спрощується. Але поки що не зроблено найважливішого – автоматичного переходу права власності на ділянку землі в разі купівлі нерухомості.

Поки що людина, яка купила будинок, зобов’язана двічі оформляти угоду в нотаріуса. Перший раз – як перехід права власності на нерухомість, другий раз – після отримання дозволів в сільраді та оформлення землевпорядного проекту, на ділянку землі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності