Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ВР СТАЄ НА ЗАХИСТ ЖУРНАЛІСТІВ?

 14 травня, Верховна Рада прийняла законопроект № 0924, яким внесла зміни до кримінального кодексу і посилила гарантії професійної діяльності журналістів. За рішення проголосувало 240 народних депутатів при необхідних 226 голосах.

– погроза вбивством, насильством або пошкодження майна журналіста і його сім’ї у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності карається покаранням у вигляді позбавлення волі до трьох років.

– за умисне заподіяння журналістові та його родини побоїв, легких або середньої тяжкості, загрожує до п’яти років ув’язнення, тяжких тілесних ушкоджень – до 12 років.

– за вбивство, замах на вбивство журналіста або члена його сім’ї передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення. Захоплення журналіста чи його родичів в заручники карається позбавленням волі від 8 до 15 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За підрахунками незалежної медіапрофспілки за 2014 рік в Україні загинуло 8 журналістів і полонення більше 40 на Донбасі з початку військового конфлікту.

Хочеться сподіватися, що дані Верховною Радою гарантії безпеки журналістів стосуватимуться не тільки проурядових кишенькових ЗМІ, а усіх без виключення. Інакше про яку свободу слова може йти мова?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності