Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Врізати зарплати чиновникам у час карантину є неконституційно, – КСУ

Конституційний суд України 28 серпня визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів під час карантинну є незаконним та скасував це рішення й відповідні зміни до держбюджету.

Про це повідомила пресслужба КСУ.

З відповідним поданням до КСУ звернувся 29 травня пленум Верховного Суду. Він оскаржив положення законів «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та «Про внесення змін до закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”», які стосувалися обмеження зарплат чиновників під час карантину.

Верхню межу для заробітних плат чиновників, депутатів та суддів парламент затвердив ще 13 квітня, коли ухвалив зміни до держбюджету. Вони не мали бути більшими, як 10 мінімальних зарплат.

Тепер ці обмеження скасували. Їх визнали неконституційними і вони втратили чинність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як пояснив «Інтерфакс-Україна» представник президента України у КС Федір Веніславський, рішення є очікуваним і обґрунтованим, оскільки Верховна Рада не могла законом про держбюджет змінювати розмір зарплати, передусім суддів.

З ініціативи Зеленського. Проанонсував він це ще на початку квітня у своєму відеозверненні. Пояснив коронавірусною кризою.

«Затягти паски мусять усі державні службовці. Незалежно від рангу та посади, вже з квітня їх зарплата не перевищує 47 тисяч гривень», — казав тоді президент.

«Мільйонні зарплати та премії пішли у минуле», — додавав Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності