Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВСЕ ПОВИННО БУТИ ВЧАСНО, ІНАКШЕ… США знову готують і обіцяють

Малюнок – німецька DW

Сполучені Штати «вносять останні штрихи» в один із своїх найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги Україні. Його вартість складе 6 млрд доларів.

Про це пише Politico з посиланням на двох американських посадовців, які зажадали залишитися анонімними.

За словами співрозмовників видання, пакет може бути завершений і оголошений уже сьогодні, 26 квітня. До нього входитимуть боєприпаси до систем ППО Patriot, артилерійські снаряди, безпілотники, зброя для боротьби з дронами та ракети класу «повітря-повітря».

Очікується, що міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час зустрічі 26 квітня Контактної групи з питань оборони України (так званий формат «Рамштайн»). Politico пише, що це буде великим поштовхом після того, як США місяцями з’являлися на зборах «з порожніми руками», поки фінансування блокувалося Конгресом.

Частина з цього обладнання, імовірно, прибуде в Україну лише через кілька років, оскільки гроші виділяють в межах Ініціативи сприяння безпеці України. Тобто, Пентагон укладе контракти з американськими оборонними фірмами на виготовлення нового обладнання для України, а не використає поточні запаси США.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроект, який передбачає виділення коштів на допомогу Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Байден також заявив, що першу партію допомоги Україні у рамках щойно підписаного закону про додаткове фінансування відправлять вже найближчим часом.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності