Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Все, що стосується перепланування квартир

Цього літа в порівнянні з минулим роком попит на ремонтні роботи в квартирах виріс в середньому на 15–20%.

Особливо популярний капітальний ремонт. Аналітики пояснюють, грошей на купівлю нових квартир немає, тому люди оновлюють старі. Тим більше, що цього року процедуру перепланування значно спростили. Тепер не потрібно витрачати купу часу і викидати кругленьку суму на отримання дозволу.
«Сьогодні, якщо ви хочете перепланувати квартиру, ви не повинні про це у когось перепитувати. Ви фактично можете зробити те, що вам хочеться. Потім ви повинні повідомити про це місцеві органи влади», – ​говорить юрист Олексій Дорошенко.

Однак, ці нововведення діють тільки коли не порушуються капітальні конструкції. Якщо ж ви плануєте, наприклад, поєднати кімнати або навіть квартири, добудувати ще один поверх за рахунок горища, або ж облаштувати льох, то в такому випадку без дозволів не обійтися.

Якщо власники інших квартир не проти, то ви повинні звернутися із заявою в архітектурно-будівельну службу міста. Обов’язково, прикласти документи на квартиру і проект перепланування. Термін розгляду заяви – ​10 робочих днів. За цей період вам видадуть або свідоцтво, або письмову відмову.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами фахівців, існують перепланування, які неможливо «узаконити». Це винесення батарей на лоджію або балкон об’єднаний з кімнатою, а також будівництво ванної кімнати, кухні, туалету над житловими кімнатами.

Джерело: Realt.Ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності