Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Вшанували пам’ять Чорновола

IMG_6456Урочистості з нагоди 76-ї річниці з дня народження видатної постаті у новітній історії України, відомого громадського діяча, одного з засновників і багатолітнього лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола відбулися у вівторок на Прикарпатті.
В місті Івано-Франківську пам’ять про В’ячеслава Максимовича за традицією вшанували скорботним вічем біля монументу громадському діячеві, що на початку названої на його честь вулиці.
До участі у заході долучились відомі у краї політичні і громадські діячі, представники влади, духовенства, громадськість.
«В’ячеслав Чорновіл жертовно і принципово відстоював правильний шлях розвитку української держави, – зазначив у своїй промові чинний голова обласної організації Народного руху України, депутат обласної ради Ігор Шумега, – Це не лише надбання Руху, це надбання української нації та української історії».
У свою чергу заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Верес зауважив, що В’ячеслав Чорновіл «надзвичайно потрібен нам сьогодні», адже він бачив чітко, яким шляхом має рухатися Україна, він виступав за те, щоб українська влада була українською.
«В’ячеслав Чорновіл є національним героєм України, – відзначив пан Верес. – Попри складні обставини його життя він не зрадив тому, що було для нього по-справжньому важливе. Ми повинні вчитися в нього жити тими високими ідеалами, тою високою метою, до якої варто йти. Це приклад для молодих людей. Бо саме в молодості формуються справжні високі ідеали. І дай Боже, щоб світла пам’ять про цього Великого Українця завжди жила в наших серцях і надихала до великих звершень».
Як ведеться, присутні на заході священики традиційних для Прикарпаття християнських конфесій відслужили за трагічно загиблим В’ячеславом Максимовичем пам’ятний молебень, а учасники мітингу поклали до монументу легендарного засновника Руху вінки.

Гнат Шумлянський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності