Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ВСПЛИВ ПМ, ВИКРАДЕНИЙ З ПРИКАРПАЦЬКОГО УСБУ

Минулого тижня у Дрогобичі затримали злочинну групу в складі 4 осіб, яка займалася рекетом з допомогою… гранат. Правоохоронці також підозрюють їх у вчиненні двох вибухів – підриві автомобіля місцевого бізнесмена та вибуху гранати в будинку його батьків.

«2 червня о 2.25 до Дрогобицького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від приватного підприємця про те, що біля його будинку невідома особа кинула гранату, внаслідок чого був пошкоджений його автомобіль Range Rover. Другий випадок щодо цього ж потерпілого, стався майже через місяць. В результаті вибуху гранати був пошкоджений будинок, де проживали його батьки. Бандити вимагали у потерпілого $15 тис.», – розповів начальник обласного управління міліції Дмитро Загарія.

За словами Загарії, працівники міліції встановили, що злочинці застосували гранату РГД‑5. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження, створено оперативну групу. Через деякий час правоохоронці отримали інформацію про причетність до вчинення цього злочину чотирьох мешканців Львівщини.

«Нами були встановлені особи, які мають до цього причетність. Один із них є знайомим потерпілого, з яким він вів спільний бізнес, починаючи від 2012 року. Мотив скоєння таких злочинів – начебто боргові зобов’язання, які виникли між потерпілим і організатором цього злочину», – зазначив начальник обласного управління міліції Львівщини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одним із членів злочинної групи був теперішній працівник міліції. 37-річний капітан раніше близько 15 років працював у підрозділі УБОЗу.

Усіх чотирьох учасників банди затримали. Суд прийняв рішення про арешт двох із них. Одному, як міру запобіжного заходу, обрали домашній арешт. Щодо працівника міліції суд обере міру запобіжного заходу 17 липня.
«Я думаю, що, безсумнівно, він буде заарештований, оскільки він є особливо небезпечною особою, яка брала участь в організації цих злочинів», – наголосив Загарія.

Керівник прокуратури Львівської області Роман Федик додав, що в одного з підозрюваних під час обшуку в автомобілі знайшли пістолет Макарова (ПМ), який з минулого року вважається викраденим із СБУ Івано-Франківської області під час штурму даної установи членами «Правого сектору» та «Самооборони» в період Євромайдану.

Крім того, – магазин до ПМ, який вважається викраденим в Дзержинському міськвідділі МВС Донецької області та ще один магазин до ПМ, який викрадений минулого року із Стахановського (Луганська область) відділу ДСО.
Наразі правоохоронці відкрили два кримінальні провадження – за ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 189 ККУ (вимагання).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності