Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Всиновити дитину тепер можна через додаток “ДІЯ”

Через війну кількість сиріт в Україні невпинно зростає, як і зростає кількість тих, хтов тратив через неї дітей та рідних. Тож у додатку “Дія” з’явиться послуга “усиновлення”. Заявку на первинну консультацію приймаються через додаток з 1 червня.

Про це повідомила уповноважена президента з прав дитини і дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

За її словами, через декілька місяців, у застосунку з’являтиметься новий функціонал.

“Можна буде подати пакет документів на кандидата в усиновлювачів, опікунів, батьків-вихователів прийомної родини або дитячого будинку сімейного типу, а також ознайомитись з анкетами дітей тощо”, — зазначила Герасимчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ці функції стануть доступними в “Дії” до кінця серпня.

Як повідомив на брифінгу заступник міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко, від сьогодні в Україні запрацювала спрощена процедура подачі первинної заявки на усиновлення.

За його словами, уряд реалізує проєкт спрощеної процедури для громадян, які виявили бажання взяти на виховання дитину через портал “Дія”.

Залишити запит щодо первинної заявки на усиновлення можна буде, як і раніше, під час особистого прийому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Кількість дітей, які потребують усиновлення, вже понад 17 тисяч. Кількість кандидатів – у рази менше. Одна з причин, чому кандидатів мало – важка процедура усиновлення. Ми це змінюємо і впроваджуємо швидкий і цифровий процес. Тепер треба лише 5 хвилин, щоб лишити заявку на первинну консультацію”, — сказав Кошеленко.

За словами чиновника, служби у справах дітей свої повноваження не припиняють, вони працюють як і раніше.

Представник Мінцифри Денис Іванов пояснив, як відбувається подання заявку на первинну консультацію у “Дії” в розділі “Сім’я”.

“Вся інформація про кандидата підтягується автоматично. Авторизація відбувається через електронний підпис. Протягом 15 днів відповідна служба зв’язується із заявником і запрошує на консультацію”, — сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що консультацію також можна буде відвідати онлайн і офлайн.

Іванов зазначив, що робота над наступними етапами послуги усиновлення продовжується. Очікується, що до кінця серпня онлайн можна буде подати і заяву для усиновлення дитини та кандидата на батька-опікуна.

За даними Мінсоцполітики, із 706 дитячих будинків, 282 здійснили евакуацію всіх або частини дітей, в межах України або за кордон. Загальна цифра – 6 506 дітей були евакуйовані. В межах України – 2278, а за межі – 4228 дітей. Якщо говорити про переміщені сім’ї, то це 1750 сімей – це будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності