Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Втрата Авдіївки, – для НАТО стратегічне значення має тільки Київ?..

З воєнного погляду Авдіївка не є великою втратою, оскільки ворог зруйнував всю інфраструктуру міста.

Про це повідомив голова військового комітету НАТО Роб Брауер в коментарі Foreign Policy.

«У воєнному плані це не велика втрата (Авдіївка, – ред.). Вони зруйнували всю інфраструктуру. Тому немає міста. Є ще пара сотень метрів», – заявив Брауер.

Як пише видання, ворог захопив Авдіївку ціною величезних втрат та боєзапасів. Втім, країна-терорист далека від перемоги у війні. Згідно з оцінками “понад десяти європейських військових чиновників та експертів” ситуація на полі бою є серйозною, але Україні не загрожує крах або ж великі невдачі на фронті.

«Песимісти програють війни. Україні важко? Так. Якби ви запитали в 1942 році у Європі: Як йде війна?, не думаю, що знайшлося б багато оптимістів. Ми все одно перемогл»”, – додав Брауер.

Зокрема думку Брауера поділяє колишній аналітик в Атлантичній раді Крістофер Скалуба.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я не думаю, що це кінець світу. Не схоже, що росіяни зупиняться, але й українці теж», – сказав він.

Раніше ми писали, що Міністр оборони України Рустем Умєров запевнив, що уроки з ситуації навколо Авдіївки  винесені, а місто обов’язково повернеться під контроль України.

Також нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з питань безпеки проінформував, що ситуація в Авдіївці наочно продемонструвала, як дії ЗСУ обмежують дальність та нестача озброєння.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності